Filmotéka #1 Už je tady zas / Er is wieder da (2015)

Přeji Vám krásné pondělní ráno.

Včera večer jsme se s přítelem, když začaly první kapky deště po celém dni schoulili k sobě pod deku a pustili jsme si film s názvem Už je tady zas ( v originále Er is wieder da). Jedná se tedy o film německý, natočen Davidem Wnedtem podle knižní předlohy Timura Vermese. Protože já si spíše ve chmurných dnech potrpím na komedie a přítel se zajímá o Hitlerův život, byl tento film jasná volba!

Předloha: Timur Vermes

Scénář a režie: David Wnendt

Kamera: Hanno Lentz

Hrají: Oliver Masucci, Fabian Busch, Gerdy Zint a další.

Obsah:

Poster undefined Už je tady zas Celý příběh začíná tím, že se Adolf Hitler zmateně probouzí v novém Berlíně. Zhruba sedmdesát let po svém nezdárném odchodu a s nynější situací v Německu není spokojen. Berlín je plný imigrantů, jeho politická strana již neexistuje a navíc místo něj vládne, nám známá, Angela Merklová.

Adolf Hitler neotálí a s pomocí nového přítele se dostává do září reflektorů, televize “Sedmička“. Má vlastní televizní pořad, je VIP hostem všech televizních show a navíc se o něm točí film. Projíždí celým Německem a rozmlouvá s lidmi. Ti si samozřejmě myslí, že je pouhým imitátorem pravého Vůdce, jak si sám rád nechával říkat.

Shrnutí: Nechci nic víc prozrazovat o ději, protože si myslím, že film rozhodně stojí za shlédnutí. S přítelem jsme se spolu pořádně ne jednou zasmáli. Navíc vůbec nezáleží na tom, jaké máte znalosti, film je prostě jen pro pobavení. Film lze shlédnout online na internetových stránkách jak s českými titulky tak i s českým dabingem.

Hodnocení: 

Kdyby jste se mě před shlédnutím zeptali, co si od tohoto filmu vlastně slibuji, asi by jste ode mě nedostali žádnou kloudnou odpověď. Nemám totiž moc ráda historické dokumenty. Po shlédnutí Vám, ale mohu říci, že se nemáte čeho bát. Byť se film snaží trochu tvářit jako jakýsi dokument o Hitlerovi, není tomu tak. Jedná se opravdu o komedii se špetkou černého humoru a tu já v jisté míře i snesu. Možná začnu uvažovat i o přečtení knižní předlohy. Jak jsem se i zmínila, film byl vtipný a svižný. A dostává čtyři zasloužilé hvězdičky z pěti.

3 star

Napsat komentář